Hvad Spiser Man Til Juleaften I Norge?
Selvom vi over det meste af Europa fejrer jul på den samme måde og af de samme grunde, så kan der være enormt stor forskel på, hvilken mad vi spiser. Vi skal oven i købet ikke engang særlig langt væk fra lille Danmark før, at man ser spisevaner til jul, som vil få de fleste til at rynke noget på brynene.
I denne artikel vil vi give et indblik i, hvad man spiser til jul i vores naboland, Norge. Det vil formentlig være en overraskelse for dig at høre, at de faktisk spiser ret anderledes juleaften, sammenlignet med os i Danmark.
Hvad spiser man juleaften i Norge? Juleaften i Norge spiser man “ribbe”, der er en form for flæskesteg. Hertil får man surkål, kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs. De spiser også en ret, der hedder “pinnekjøt”, som består af saltede og tørrede lammeribben. Nogle spiser endda indmaden fra et røget lammehoved, hvilket angiveligt skulle være en delikatesse.
Kigger man generelt på julemad i Norge, så får de meget fisk, ligesom vi kender det fra Danmark. Dog er det en lidt anden type fisk, nemlig tørfisk, som de kalder “Lutefisk”. Hertil serverer de kartofler, ærter, sennep og bacon.
Til dessert er der tradition for at spise noget, der hedder “multekrem”. Multekrem er en populær ret, der består af multebær og flødeskum, der er rørt sammen. Herudover spiser man også en række julesmåkager.